
Opintojakson
tavoitteet

Kandidaatintutkielma
​
Opinnäytteen tekemiseen liittyvä osaaminen karttuu vähitellen opintojen aikana. Valmistuakseen opiskelijan tulee saavuttaa tutkinnolle ja opinnäytteelle asetetut osaamistavoitteet. Alemman korkeakoulututkinnon opinnäytteen tavoitteena on, että
-
opiskelija tuntee oman alansa perusteet ja hänellä on edellytykset alan kehityksen seuraamiseen
-
opiskelijalla on valmiudet tieteelliseen ajatteluun ja tieteellisiin työskentelytapoihin
-
opiskelijalla on riittävä viestintä- ja kielitaito oman alansa tehtäviin.
Alemman korkeakoulututkinnon opinnäyte tehdään pääsääntöisesti kolmantena opintovuonna, ja se on osa tutkinto-ohjelman aineopintoja.
Tutkimuksen tekemisen taidot, opinnäytteen alan substanssiosaaminen, akateeminen kieli- ja viestintäosaaminen sekä tieteellisen keskustelun taidot karttuvat ohjauksen ja vertaisoppimisen sekä aiemman tutkimuksen reflektiivisen käsittelyn ja niitä koskevan keskustelun myötä.
Opinnäytetyöskentely on harjaantumista itsenäisen tutkimuksen tekemiseen hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen. (Lähde: Opiskelijan opas)
Opintojakson osaamistavoitteet
​
Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee keskeiset tieteellisen työskentelyn periaatteet ja käytännöt. Hän osaa hankkia valitsemaansa aihepiiriin liittyvää tietoa ja lähdekirjallisuutta, tehdä toteuttamiskelpoisen, tieteellisiä periaatteita noudattavan tutkimussuunnitelman ja laatia sen pohjalta oman tutkielmansa. Hän osaa raportoida tutkimustulokset tieteellisen esitystavan edellyttämällä tavalla.
Opiskelija ymmärtää seminaarityöskentelyn merkityksen tutkimusprosessin läpiviemisessä, osaa perustella tutkimusprosessin eri vaiheissa tekemiään valintoja kirjallisesti ja suullisesti sekä antaa rakentavaa palautetta muiden seminaariin osallistuvien esityksistä.
